Melita is een top coach in succesvol veranderen

“OF JE HAAR NU ALS COACH INSCHAKELT VOOR JEZELF, VOOR HET TEAM OF VOOR DE ORGANISATIE”.

Je komt snel tot de kern. Waar het werkelijk om gaat.

Je ziet in korte tijd verandering.

Je werkt keihard en blij aan de gewenste resultaten.

Je gaat stappen zetten. Echt!

“VOOR MIJ DRAAIT HET OM DE VRAAG VAN JOU OF JOUW TEAM. DAT IS UITGANGSPUNT EN DAN KOM IK HEEL GRAAG IN ACTIE”

Opdrachtgevers van Melita

meer dan 1500 tevreden klanten

GROEI EN VOORUITGANG

Wat wil je anders?

Je weet, diep van binnen, dat het tijd is om het anders te doen. “Hoe komt het dat ik reageer en handel zoals ik doe, waar komt het vandaan en waarom voel ik me in sommige situaties zoals ik me voel”. Jouw behoefte aan persoonlijke ontwikkeling groeit.

Ook als manager of directeur-bestuurder kun je dit gevoel hebben. Je weet dat de basis in jouw team goed is. En je weet ook dat jullie nog verder kunnen ontwikkelen in onderlinge samenwerking. “Zodat we beter van elkaar begrijpen waar onze energie zit en wat onze beweegredenen zijn in het handelen”. De behoefte aan teamcoaching groeit.

VERANDERING

Wat maakt verandering moeilijk

De gewenste veranderingen vragen aandacht en tijd. Het is een nog niet bestaand pad voor je. Of het nu over je eigen ontwikkeling gaat, of over de ontwikkelingen binnen een team. Het volgende maakt het lastig:

✓Je weet niet precies waarom je wilt veranderen.

✓Het geeft een gevoel van verlies.

✓Zal de verandering slagen?

✓Welke stappen moet je eerst zetten?

EEN TOP COACH HELPT JE

WAT LEVERT DAT OP?

Of je mij nu inschakelt voor jezelf, voor het team of voor jouw bedrijf:

✓ Het vertrouwen dat het wél kan, groeit.

✓ De intenties zijn helder en de stap vooruit zet je.

✓ Het ondersteunt jou bij het halen van concrete resultaten.

✓ Je maakt jouw eigen olifantenpad.

Een olifantenpad, ook wel “afstekertje” genoemd, komt vooral voor wanneer gebruikers hun bestemming in zicht krijgen. Het olifantenpad is vernoemd naar de typische eigenschap van olifanten om altijd de kortste weg te kiezen en zich niet in het minst druk te maken over het afwijken van een geplaveid pad. De term olifantenpad wordt ook als metafoor gebruikt voor pragmatische oplossingen om (opgelegde) beperkingen te omzeilen, die na verloop van tijd door steeds meer mensen worden gevolgd.

WAT KRIJG JE IN EEN COACHTRAJECT VAN MELITA?

IN DE PRAKTIJK

Een coachtraject is een uniek en compleet programma helemaal voor jou of jullie. Dit kan zowel fysiek als online.
Naast de intake bestaat het coachtraject uit 3 tot 5 sessies. Het is wijs en krachtig. Natuurlijk evalueren we.

We trekken samen op!

Als coach ondersteun ik je bij het leren herkennen, het reflecteren en het begrijpen van gedeelde inzichten. Zodat je uiteindelijk kunt doen wat jij fijn en belangrijk vindt. Dit leidt tot ander gedrag.

Als teamcoach benoem ik wat ik zie en hoor. Analyseer ik samen met jullie als team hardop en confronteer ik, nuchter en respectvol. Ik daag uit om zaken boven tafel te krijgen en werk door tot er een oplossing is gevonden.

Als procesbegeleider zorg ik ervoor dat jullie zelf kunnen deelnemen aan het inhoudelijke gesprek of aan het veranderingstraject. De resultaten zijn overeenkomstig de wensen.

Als mediator onderzoek ik hoe partijen bij elkaar te brengen zijn en benoem ik de pijnlijke zaken zorgvuldig en respectvol naar een ieder. Ik zorg ervoor dat er geen open eindjes overblijven en werk naar een win-win situatie.

VOOR WIE IS HET COACHTRAJECT?

WANNEER HEB JE ER BAAT BIJ?

✓ Voor jezelf, als ondersteuning bij jouw persoonlijke ontwikkeling. In de breedste zin van het woord. Alles kan!

✓ Voor eigenaren, bestuurders en directeuren die een coach willen om te sparren en te klankborden. Over de gewenste ontwikkelingen in hun bedrijf of organisatie.

✓ Voor teams die samen willen ontwikkelen en concrete stappen vooruit willen zetten.

✓ Voor teams die ontstane problemen in samenwerking of conflicten op willen ruimen.

✓ Voor coaches die een top teamcoach willen zijn.

TESTIMONIALS

WAT TEVREDEN KLANTEN ZEGGEN

JAN VAN DER WERFF

Directeur-bestuurder
Stichting VluchtingenWerk Oost Nederland (tot juli 2020)

MARTINA ZWAAN

Evenementen coördinator/ communicatie adviseur a.i. Zuidas, Gemeente Amsterdam

LEONTINE BRUSSEN

Projectadviseur Wonen
Sité Woondiensten

Melita is one of a kind; iemand die je hoopt te ontmoeten in je leven. Melita is open, prettig en oprecht en gericht op groei en vooruitgang. Dat maakt dat je je veilig voelt, je kwetsbaarheid kan tonen en het constructieve gesprek daarover kunt voeren.Wat Melita voor een individu doet, doet ze net zo makkelijk voor en met een hele groep.

Zowel cognitief als sociaal-emotioneel is Melita razendsnel en kan daarmee elke groep aan. Lastige thema’s en negatieve groepsdynamiek maakt ze bespreekbaar, waarbij na afloop alle deelnemers met een positief gevoel weggaan en behaalde resultaten worden gekoesterd.

Vera Luijendijk, Lid Raad van Bestuur van Eigen Haard, Amsterdam

Dankzij Melita hebben wij geleerd dat de de basis in ons MT prima is, maar dat we ook nog veel verder kunnen groeien in onze onderlinge samenwerking. Door haar frisse en kordate begeleiding zijn we allemaal beter van elkaar gaan begrijpen waar we energie van krijgen, en wat ons beweegt in ons handelen. Onze hele groep profiteert daarvan. Zonder Melita hadden we dit niet zo snel boven tafel gekregen: haar begeleiding is door mij harte aanbevolen!

Stan Kaatee, directeur-generaal Werk bij SZW

Ik heb Melita nu al een paar trainingen meegemaakt. Ook in situaties waar het best even spannend was in het team. Melita biedt de veiligheid om echt alles te benoemen. Met versterking van de onderlinge relaties. Ze heeft daar een onzichtbare maar o zo belangrijke hand in. En het is ook gewoon een nuchter en leuk persoon.

Sjors Fröhlich, burgemeester van Gemeente Vijfheerenlanden

Melita heeft zowel mij persoonlijk als ons MT Gemeentelijk Vastgoed als coach begeleid. Als teamcoach heeft ze onze sessies op een prettige en professionele manier in goede banen geleid. Ze weet in de gesprekken snel door te dringen tot de kern. Ook voelt ze gevoeligheden goed aan en weet ze deze bespreekbaar te maken, maar daarbij wel iedereen in hun waarde te laten. Persoonlijk heeft ze me geholpen om mooie stappen te zetten in mijn ontwikkeling als professional. Ik heb daar veel aan gehad en zou haar dan ook aan iedereen aanraden!

Paul Dijkstra, financieel directeur Vastgoed, CFO Real Estate

Lang geleden coachte Melita mijzelf. Een traject waarvan ik tot op de dag van vandaag profijt heb, Om die reden heb ik na lange tijd weer contact gezocht met haar voor 2 verschillende trajecten. De individuele coaching van een medewerker die op zoek was naar nieuwe uitdagingen maar de weg daar naar toe maar lastig kon vinden. “Fijn dat ik dit cadeau heb gekregen” was de conclusie van deze medewerker aan het eind van het traject. Vorige week hebben we met het team Stedelijke Ontwikkeling de tweede en laatste dag gehad van een traject om een scherper beeld te ontwikkelen van het team en de positionering van dat team binnen de gemeente Enschede. Niet alleen het resultaat stemde tot grote tevredenheid, maar ook de totstandkoming ervan. Veel ruimte voor het individu, flexibel en altijd met een scherp oog voor datgene wat niet uitgesproken wordt. De veelzijdigheid en kwaliteit van Melita is in beide trajecten opnieuw bewezen

Leo Boeding, clustermanager Strategie en Beleid Fysiek Gem. Enschede
 

Ik heb het genoegen gehad om samen met Melita te werken aan de ontwikkeling van de communicatieaanpak voor het project Zuidasdok. Een aanpak die gedragen moest worden door de projectpartners RWS, ProRail, Gemeente Amsterdam (RVE Zuidas) en Vervoerregio Amsterdam. Terwijl ik me op de inhoud kon concentreren, bewaakte Melita als onafhankelijk begeleider het proces. En dat doet ze op een weergaloze manier: nuchter, concreet, streng als het moet en los als het kan, professioneel met focus op resultaat, maar steeds aandacht voor de partijen en hun (deel)belangen en bovendien altijd oog voor de mens. Veel van haar geleerd!

Alex Sheerazi, communicatiemanager Instituut Mijnbouwschade. Groningen

Ik heb Melita gevraagd het team Planning en Control van het ROC van Amsterdam- Flevoland te helpen met de volgende stap. Het voeren van individuele ‘goede gesprekken’ gaf aanleiding om ook het gesprek met elkaar te voeren als team gericht op het succesvol samenwerken maar ook om als team verder te ontwikkelen. Dit hebben we gedaan in een tweetal sessies. Als volledig onafhankelijke was Melita de begeleider van de teamsessie. Melita zorgt dat iedereen betrokken is en gehoord wordt met respect voor ieders grenzen. Ze is duidelijk, streng maar altijd met aandacht voor alle individuen. Het team was unaniem positief over de sessies die Melita heeft begeleidt. Met haar hulp hebben we een volgende stap gezet in de ontwikkeling van ons team

Sander Janssen, manager Planning & Control | Lid RvT | Onderwijs

Ik ken Melita nu 3 jaar en elke bijeenkomst is een stap in de goeie richting. In een groep ziet ze een ieders kwaliteit en weet dit in te zetten om samen werkafspraken te maken. In 1op1 sessie is Melita gericht op het proces en actiegericht. Geeft zelfvertrouwen en is altijd positief. Negatief heeft altijd iets positiefs in zich. Dank je wel voor al je inzichten! Ze houden me in balans

Ingrid Beute, adviseur laaggeletterdheid bij Stichting Lezen en Schrijven

Specials

MELITA ALS VRIJWILLIGER

Jim Connor

Founder by Whispering Seed

Aye Aung 

Director Sprouting Seeds Learning Centre

 

 

Specials

Melita haar Podcast's

Podcast Leiderschap

“Welkom bij “Leiderschap”. De podcast voor en door leiders. Wij zijn Melita Mertens en Frank van Dooren en wij ervaren dat iedereen een leider is, of een leiderschapsrol op zich kan nemen. Leiderschap gaat niet alleen over leiding. Het gaat ook over verlangen en geluk, over intimiteit en conflict. Neem de tijd en luister naar de afleveringen. En ontdek dat open gesprekken, in het boeiende veld van leiderschap, verbinden. Veel luisterplezier!”

WIE IS MELITA?

MIJN DRIJFVEREN

Ik ben Melita Mertens. Gedragswetenschapper, coach en mediator. Mijn drijfveer is het verlangen om echt iets te betekenen voor anderen. Deze waarde is dé basis van mijn leven en van mijn bedrijf. Hiermee is voor mij zoveel mogelijk.

MELITA EN WERK

MIJN LOOPBAAN

IN HET BEDRIJFSLEVEN

Mijn loopbaan kenmerkte zich door veranderingen. Ik kwam, werkte hard, had een doel voor ogen en ging weer. Anderen noemden mij een jobhopper. En ikzelf? Ik groeide en bloeide. Ik werd directeur, eerst bij een gemeente, later bij een ingenieurs- en architectenbureau. Na een paar mooie jaren gingen we uit elkaar. De aandeelhouders wilden meer geld met minder mensen, ik wilde juist meer resultaat door groei van medewerkers. 

Nieuwe kansen en mijn eigen onderneming werd een feit. Als ZZP’er startte ik met 3 heldere doelen:

✓Van betekenis zijn voor bedrijven, teams en mensen.

✓Financiële onafhankelijkheid.

✓Vrijheid.

Ik maakte met mijzelf  een afspraak hierover: zo doe ik het! Deze drie doelen staan nog steeds fier overeind. Het bleek een succesformule. De klanten zijn en blijven enthousiast. Steeds opnieuw.

ALS ONDERNEMER EN MENS

Nu ben ik al 22 jaar een gepassioneerd ondernemer. Ik ben een zeer ervaren (team)coach en mediator. Bij een groot aantal bedrijven heb ik echte fans en tevreden klanten. Zij benoemen mijn positieve energie en mijn innerlijke kracht.

Leren en ontwikkelen is voor mij groei. Thema’s zoals: leiderschap, samen werken, luisteren zonder oordeel, onmiddellijk leven, boeien mij. De natuur geeft mij de rust en de balans die klanten fijn vinden.

Van mijn eigen coaches en leergroepen krijg ik feedback. Ik ga naar events en neem deel aan webinars. Op social media laat ik mij zien. Interactief en open.

Ik heb een prachtig mooi gezin, warm, gezellig, levendig, alles door elkaar. Ik houd van ze. Ja, ik ben een echt familiemens!

WAT TYPEERT MELITA?

Energiek, gericht op de kern, krachtig, ondernemend, optimistisch, warm, wijs, zingevend. 

Heb je een vraag of heb je interesse in een coachtraject voor jezelf, team of organisatie?

Neem gerust contact met me op. Naar aanleiding van jouw bericht bel ik je graag. 

Melita Mertens Management & Consultancy
Graadt van Roggenstraat 75
6522AW Nijmegen
+31 653183697
melita@melitamertens.nl

Melita Mertens draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders